Miten valmistaudun muotokuvaukseen?

Olet siis varannut valokuvauksen? Hieno juttu! Olen vahvasti sitä mieltä että jokaisen tulisi käydä “istumassa” kameran edessä. Jokainen ansaitse sen. Oli syy sitten mikä tahansa profiilikuvat, boudoirkuvat, hääpotretit tai vaan ihan pieni hauska kokemus, niin kuvattavana käyminen kannattaa aina! Mutta, nyt kun aika on varattu, niin miten sitten valmistautua kuvaukseen? Listailen muutaman jutun jota tuli itselle mieleen.

1. Muista miksi tulit

Valokuvaus on kuitenkin sinua varten. Sinun ei tarvitse olla tietyn näköinen tai käyttäytyä tietyllä tavalla, jotta sopisit kuvaukseen. Kuvauksen tärkein tavoite on aina tallentaa sinut juuri sellaisena kuin olet tai sellaisena, kun haluat itsesi nähdä sillä hetkellä. Vaikka kyseessä olisi portfoliokuvaus, somekuvaus tai artistikuvaus, kuvat on tehty ensisijaisesti sinua varten.

Kuvien käyttötarkotius vaihteleee, mutta suosittelen myös välillä varaamaan kuvauksen ihan vain sinulle, luodaan kuvia jotka on tarkoitettu vain sinun silmillesi. Tällaisia voi olla vaikka muotokuvaukset, boudoirkuvaukset tai muut kuvat, joita ei välttämättä ole tarkoitus jakaa tai niillä ei ole ns. kaupallista tarkoitusta. Nämä on niitä kuvia, joita voit ihailla kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä.

Kuvilla voi olla erilaisia käyttötarkoituksia, mutta tärkeintä niissä olet aina sinä ja sen saa näkyä myös kuvissa.

2. Mitä päälle?

Valitse asu(t), joissa tunnet olosi hyväksi ja omaksi itseksesi. Vaatteet, jotka istuvat mukavasti ja tuntuvat omilta, toimivat aina parhaiten. Kuvauksessa voidaan hyvin ottaa useampin look, rento ja siisti, tumma ja vaalea, persoonallinen ja klassinen. Valokuvaajasi osaa varmasti antaa sinulle neuvoja, joten älä pelkää kysyä! Jos olet tulossa kuvattavaksi pääkaupunkiseudulla ja olet valokuvaajaa etsiessä päätynyt minuun, ohjeistan yleensä välttämään suuria printtejä ja kovin kirkkaita värejä. 

Jos kuvaan tarvitaan tietty look, niin mietitään yhdessä miten kuvat toimivat ja millaisessa ympäristössä ne on parhaat luoda. Jos sinulla on mielessä joku tietty konsepti, kerro siitä rohkeasti jo etukäteen.

3. Luota kuvaajaan

Valokuvaajan tehtävä on ohjata ja auttaa jotta sinä voit vain olla. Sinun ei tarvitse tietää miten olla kameran edessä, se on minun hommani. Jos jännittää, se on täysin ok. Se on yleistä, minuakin jännittää, joten jännitetään yhdessä! Yleensä kuvaus alkaa juttelulla ja otetan yhdessä ne ensimäiset kuvat pois. Se rikkoo yleensä jään ja tunnelma rentoutuu nopeasti. Minä yleensä soitan musiikkia, jonka saat päättää. Pidetään taukoja sinun tahtiin. 

4. Muista nukkua ja juoda vettä

Kuulostaa perusjutulta, mutta oikeasti lepo ja nesteytys näkyy kuvissa. Ei siksi että pitäisi näyttää jotenkin “paremmalta”, vaan siksi että olo on parempi, ja se näkyy olemuksessa. Rentous ja hyvä fiilis ovat tärkeämpiä kuin mikään muu. Tietysti kannattaa välttää edellisiltana kovin rankkoja huveja, joka varmaan on sanomattakin selvää, mutta mainitsinpahan silti :) 

5. Voit aina kysyä! 

Jos jokin mietityttää, laita viestiä. Onko tämä asu ok? Saanko ottaa mukaan ystävän? Voinko tulla ilman meikkiä? Ei ole tyhmiä kysymyksiä. Kun kommunikointi on avointa , kuvaustilanteesta tulee turvallinen ja toimiva.
Ei myöskään ole tyhmiä ideoita, jos toivot jotain erikoisempaa kysy! Kerron jos se on toteutettavissa ja jos ei, keksitään keinot millä päästään mahdollisimman lähelle! 

Muotokuvaus on ihana kokemus, ja se voi olla juuri niin rento tai juhlava kuin haluat. Se voi olla tapa juhlistaa itseäsi tai vaan pysähtyä hetkeksi. Valokuvaus on tapa luoda muistoja, jotka kestävät parhaassa tapauksessa tuleville sukupolville asti!

Jos siis olet etsimässä valokuvaaja pääkaupunkiseudulla, niin tervetuloa kamerani eteen!. Teen parhaani, että tunnet olosi hyväksi ja saat kuvia, joita katselet hymyillen vielä pitkään! .

Seuraava
Seuraava

Miksi valokuvaus maksaa?